Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szpinakowy omlet"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 245
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 245
Składniki
Jajka wbij do miski, przypraw solą i pieprzem. Dodaj mleko, mąkę, cebulę, czosnek, oczyszczone liście szpinaku, gałkę muszkatołową i pokruszony ser pleśniowy. Wszystko wymieszaj.
Na rozgrzaną patelnię teflonową wylej przygotowaną masę. Gdy omlet zacznie się ścinać od brzegów, zmniejsz ogień i przykryj patelnię przykrywką. Smaż jeszcze przez chwilę, kontrolując łopatką czy spód się nie przypieka. Następnie wyłącz ogień i zostaw pod przykrywką na kilka minut.
Gdy omlet dobrze się „zetnie”, delikatnie zsuń go na talerz. Podawaj z kawałkami pomidorków.Źródło: Na żywo