Szpinakowo kurczakowy tort

Szpinakowo kurczakowy tort
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: lienka4
Smaczny posilek dla dwojga.

Składniki

  • nalesniki, 5 sztuk
  • piers z kurczaka, 1 sztuka
  • fasolka z kukurydza po meksykansku bonduelle, 1 puszka
  • szpinak mrozony, 1 opakowanie
  • jajko na twardo, 1
  • FETA
  • czosnek sol pieprz
  • ser zolty
  • natka

Przygotowanie

  1. Piers kurczaka kroimy w dosyc drobną kostkę przyprawiamy ulubionymi ziolami lub tylko pieprzem i solą ja osobiscie preferuje ziola prowansalskie i smazymy. Po usmazeniu wrzucamy zawartość puszki bonduelle fasolka czerwona z kukurydza po meksykansku.

  2. Robimy szpinak wg wlasnych upodoban. U mnie ssmazka ze smalcu i mąki sol piprz czosnek jajko na twardo w kostkę. Na koncu wrzucam pokrojoną w kostke fetę i mieszam delikatnie żeby zostało kilka kawałków fety.

  3. Na patelnie wlewam 2 łyzki oleju. Kładziemy pierwszy nalesnik , na niego mieszanke z kurczakiem, potem nalesnik i na to szpinak i zowu nalesnik , kurczak, nalesnik szpinak, nalesnik ser żółty .. Kładziemy pokrywkę na wolnym ogniu zapiekamy żeby było cieple i ser żółty sie rozpuścił - mozna w piekarniku. Posypujemy natka, smacznego:)

Komentarze do przepisu (11)

agus32 16 września 2009
Bardzo ładnie i smacznie wygląda
Konto usunięte 18 września 2009
zrobię to w najbliższym czasie,wygląda rewelacyjnie i napewno smakuje tak samo : )
Konto usunięte 12 listopada 2009
przepis ciekawy i godny wyprobowanie szczegolnie ze ja nie mam pomyslu na danie ze szpinakiem, a to jest zapewne... Czytaj całość »
przepis ciekawy i godny wyprobowanie szczegolnie ze ja nie mam pomyslu na danie ze szpinakiem, a to jest zapewne smaczne, nie zbyt drogie i nie tak znowu pracochlonne ;) pozdrawiam
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • nalesniki, 5 sztuk
  • piers z kurczaka, 1 sztuka
  • fasolka z kukurydza po meksykansku bonduelle, 1 puszka
  • szpinak mrozony, 1 opakowanie
  • jajko na twardo, 1
  • FETA
  • czosnek sol pieprz
  • ser zolty
  • natka
Składniki