Szpinakowe spaghetti

Przepis dnia 2008-12-05
Szpinakowe spaghetti
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: wellina
Szpinakowe marzenie...mniammmm

Składniki

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzewamy oliwę, szklimy na niej drobno pokrojoną cebulkę. Następnie dodajemy rozmrożony i odciśnięty szpinak /najlepszy jest ten w brykietach/. Wyciskamy czosnek, solimy, pieprzymy, dodajemy gałkę muszkatołową. Po około 10 minutach dodajemy masło i jogurt naturalny. Po następnych 5 minutach dodajemy ser żółty i dokładnie wszystko mieszamy. Gdy nasz "sos" jest gotowy dodajemy ugotowany aldente makaron spaghetti i dokładnie wszystko mieszamy. Danie podajemy lekko posypane ostra papryką.

Komentarze do przepisu (7)

wellina 14 maja 2008
hmmmm ... mój synek mówi "kto sie przezywa sam sie tak nazywa" :-)
Pomidorów, nawet tych suszonych nie ma w tym... Czytaj całość »
hmmmm ... mój synek mówi "kto sie przezywa sam sie tak nazywa" :-)
Pomidorów, nawet tych suszonych nie ma w tym przepisie...czego dowodem jest zdjęcie...
A danie nie jest "ściągnięte" z żadnej z napolitańskich tawern...juz dawno w żandej nie byłam :-)
wellina 14 maja 2008
widzę że droga Ala zastąpiła "cwaniarę" "miłą autorką"...
snusia 14 maja 2008
Pychaaa!!!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki