Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szpinakowa frittata z mięsem"
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8793
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 178
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 28
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 118
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 460
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8793
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 178
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 28
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 118
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 460
Składniki
Pierś kurczaka opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, pokrój na niewielkie kawałki, a potem oprósz je solą oraz pieprzem. Mięso przesmaż na złoty kolor na łyżce oleju.
Listki szpinaku dokładnie umyj, sparz wrzątkiem. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Przesmaż obrany i pokrojony w plasterki czosnek oraz oczyszczoną i posiekaną dymkę. Dodaj liście szpinaku. Całość smaż ok. 2 minuty. Odstaw z ognia.
Jajka rozkłóć w misce razem ze startym żółtym serem. Dopraw solą oraz pieprzem. Wylej na patelnię z kurczakiem. Dodaj szpinak z dymką. Smaż na małym ogniu 6-8 min, aż masa będzie ścięta. Po 5 min możesz przykryć patelnię.
Czas przygotowania ok. 30 min; porcja – 350 kcal, cena 2,80 złŹródło: Świat kobiety