Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W odróżnieniu od bomb kalorycznych, to danie jest bombą witaminowo-mineralną :) doskonale nadaje się zarówno na obiad, jak i na kolację. Świetnie smakuje z domowym ostrym sosem czosnkowym, na który przepis znajdziecie na moim profilu.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 160
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2669
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 45
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 209
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 617
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 160
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2669
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 45
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 209
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 617
Składniki
Szpinak, po rozmrożeniu, mieszamy w miseczce z jajkami i przyprawami.
Na blaszce posmarowanej tłuszczem rozwijamy ciasto francuskie i na połowę nakładamy farszu pozostawiając nieco miejsca na brzegach, aby po nałożeniu szpinaku, przykryć go drugą częścią ciasta i zakleić na brzegach.
Tak przygotowane danie wkładamy do nagrzanego do 120 stopni piekarnika na ok. 15 minut
Następnie wyciągamy zapiekankę z piekarnika i na wierzch układamy pomidora i plasterki sera w ilości wg własnego uznania.
Podwyższamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy dalej ok. 15 minut - do roztopienia się sera i zarumienienia ciasta na bokach. Uwagi, sugestie, propozycje :-) Zapiekanka świetnie smakuje z sosem paprykowym, na który przepis znajdziecie tutaj https://smaker.pl/przepis-sos-paprykowy,120148,newsweek.html lub z sosem czosnkowym, na który przepis znajdziecie tutaj ttp://smaker.pl/przepis-sos-czosnkowy,118121,newsweek.html Jeśli zostaje mi trochę nadzienia, to używam go jako świetnego dodatku do pysznej i zdrowej jajecznicy :)