Szpikowany udziec jagnięcy

Szpikowany udziec jagnięcy
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: fafiatko
Popisowe danie świąteczne, można przygotować tak udziec z indyka i podawać na ciepło lub zimno.

Składniki

Przygotowanie

  1. Boczek schłodziłam w zamrażarce aby łatwiej go było kroić i szpikować.

  2. W udźcu porobiłam dziury, nawkładałam w nie czosnek i słupki słoniny.

  3. Udziec mocno natarłam przyprawami i w rękawie do pieczenia ułozyłam go na plastrach cebuli. Schowałam do lodówki na noc.

  4. Piekłam trzy godziny, najpierw w 190 st przez pół godziny a potem skręciłam do 165.

  5. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (15)

KORAL 07 grudnia 2019
Porządny kawał mięsa, będzie co zjeść :)
Nevermore 07 grudnia 2019
Jest konkret ;) Po takim żarełku można żyć, mniami :)
kucharka-amatorka 08 grudnia 2019
Wygląda bardzo apetycznie.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki