Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szpecle z musem jabłkowym"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 182
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 182
Składniki
Jajka roztrzep z pół szklanki letniej wody. Wsyp mąkę, wlej olej, posyp szczyptą soli, zmiksuj.
Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Włóż do garnka, posyp cynamonem. Podduś, mieszając, na małym ogniu.
W rondlu zagotuj lekko osolo ną wodę. Ciasto nabieraj na czubek łyżki, włóż do wrzątku. Kluski zamieszaj.
Gdy woda ponownie się zagotuje, gotuj kilka minut. Kluseczki wyjmij łyżką cedzakową. Polej musem jabłkowym.Źródło: Chwila dla Ciebie