Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykłe jajko sadzone podane w niezwyczajny sposób.....
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Składniki
Szparagi umyć, odciąć twarde końce, ew. obrać (zaczynająć ok. 3-4 cm poniżej główki). Ja nie obierałam gdyż trafiłam na świeże, młode łodyżki.
Szparagi ugotować na parze ok 5-8 minut.
Jajka usmażyć na maśle. Najlepiej, nie doprowadzać do ścięcia żółtek. Posypać solą i pieprzem.
Na talerz wyłożyć gorące szparagi, dodać kilka płatków masła, posypać solą. Na wierzch położyć usmażone jajko. Posypać startym serem.
Smacznego :)