Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne szparagi, które można podać z kotlecikami z ciecierzycy (z tego przepisu: https://smaker.pl/przepis-kotleciki-z-ciecierzycy,161335,porannagwiazda.html)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 199
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 199
Składniki
Odetnij zdrewniałe końce szparagów (ok. 1/3 długości). Możesz je też delikatnie odłamać - wtedy same pękną w odpowiednim miejscu :)
Wysmaruj naczynie żaroodporne tłuszczem (u mnie olej kokosowy). Ułóż szparagi.
Na szparagi położ wędzonego porwanego wędzonego łososia. Jeśli masz więcej czasu możesz też owinąć szparagi mięsem.
Skrop całość sokiem w połowy cytryny.
Piecz w temperaturze 200 stopni Celsjusza ok. 25 minut (termoobieg).