Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szparagi z polędwiczkami wieprzowymi"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 200
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 166
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 152
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 200
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 166
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 152
Składniki
Warzywa umyć, oczyścić. Szparagi obrać, odciąć twarde końcówki, włożyć do osolonego wrzątku, dodać obierki, gotować ok. 12 minut. Szparagi wyjąć, a wywar z obierkami gotować dalej, zredukować o połowę.
Marchew i cukinię pokroić w drobną kostkę. Pieczarki pokroić w plasterki, czosnek przecisnąć przez praskę.
Polędwiczki umyć, oczyścić z błon, pokroić na kawałki. Zrumienić na rozgrzanym oleju, zdjąć z patelni. Na oleju spod mięsa przesmażyć marchew i pieczarki, dodać cukinię, czosnek i mięso.
Wlać wywar i wino, dusić 20 minut, przyprawić solą i pieprzem. Podawać ze szparagami, posypane tymiankiem.
ok. 40 minutŹródło: Twoje Imperium