Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szparagi z makaronem i szałwią"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5597
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 128
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 288
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5597
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 128
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 288
Składniki
Szparagi umyć, oczyścić, odciąć zdrewniałe końcówki, pokroić na kawałki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Szałwię umyć, oderwać listki od łodyżek.
Makaron wrzucić do wrzątku, gotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Uprażyć sezam na suchej patelni, dodać masło i listki szałwii.
Rozgrzać olej w rondlu, przez ok. 3 minuty smażyć kawałki szparagów, dodać cebulę i smażyć przez kolejne 3 minuty, dodać makaron, przesmażyć i przełożyć na półmisek. Dodać ćwiartki pomidorów, połówki oliwek.
Doprawić solą, pieprzem i pesto, polać masłem szałwiowym.
ok. 25 minutŹródło: Twoje Imperium