Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szparagi z łososiem i oliwą"
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 97
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 166
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 97
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 166
Składniki
ok. 25 minut
Łososia umyć, oczyścić, zdjąć skórę, obrać z ości, pokroić na porcje. Przyprawić solą, pieprzem i bazylią, skropić cytryną. Odstawić na 10 minut, następnie smażyć krótko z obu stron na rozgrzanej połowie oliwy.
Szparagi oczyścić, związać nitką osobno zielono i osobno białe. Wstawić do wrzątku z mlekiem, solą i cukrem. Gotować na wolnym ogniu. Po 7-10 minut wyjąć zielone szparagi, a białe zostawić jeszcze na 5 minut.
Szparagi i rybę rozłożyć na talerzach, posypać posiekanym koperkiem, skropić pozostałą oliwą.Źródło: Twoje Imperium