Szparagi po polsku pod czosnkową kołderką

Szparagi po polsku pod czosnkową kołderką
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: oldfork
Sezon na szparagi i u mnie ogłaszam za otwarty

Składniki

Przygotowanie

  1. Szparagi obieramy i odłamujemy zdrewniałe końcówki. Nie wyrzucamy obierek tylko gotujemy je przez kilka minut z dodatkiem soli. Do powstałego wrzącego wywaru wkładamy szparagi i gotujemy 7-10 min. W między czasie na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy czosnek. Podsmażamy i dodajemy bułkę tartą. Zrumieniamy. Szparagi posypujemy pokruszonym jajkiem i polewamy aromatyczną bułką.

Komentarze do przepisu (5)

GREGORHSPEED 03 maja 2014
Yummy! :D
Konto usunięte 03 maja 2014
super,uwielbiam...:)
Kurka_domowa 05 maja 2014
Mmmm... jak ja uwielbiam szparagi :) Koniecznie muszę wykorzystać ten przepis.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki