Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo aromatyczne danie. Lubię makaron, dlatego podałam sznycle na makaronie, który świetnie komponuje się ze śmietanowym sosem.
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2190
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 139
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 145
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2190
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 139
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 145
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Kotlety myjemy, osuszamy, rozbijamy cienko, oprószamy solą i pieprzem. Liście bazylii płuczemy, osuszamy, układamy na środku mięsa i przykrywamy je szynką parmeńską, przypinając ją wykałaczkami. Smażymy na patelni, na rozgrzanej oliwie z obu stron po ok. 5 minut. Odstawiamy w ciepłe miejsce.
Na patelnię wlewamy bulion i śmietanę, zagotowujemy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, ziołami, sokiem z cytryny i otartą skórką z cytryny. Lubię gdy sos jest gęsty, dlatego zagęściłam go niewielką ilością mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w niedużej ilości zimnej wody. Sznycle podajemy na ugotowanym makaronie i polewamy sosem ziołowym.