Sznycle z pstrąga i gorgonzoli

Sznycle z pstrąga i gorgonzoli
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
Gdy mam ochotę na rybę...

Składniki

  • 30 dag zmielonego pstrąga
  • duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • Bułka tarta
  • oliwa z oliwek
  • kilka plasterków sera gorgonzola
  • bułka
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Mielimy rybę i mieszamy z namoczoną i odciśniętą bułką, posiekaną cebulką i czosnkiem.

  2. Dodajemy jajko i łyżkę oliwy z oliwek, mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem (pieprzu możemy dać więcej niż zazwyczaj).

  3. Delikatnie formujemy sznycle - czym mniejsze tym smaczniejsze. Do środka każdego wkładamy 2-3 małe kawałeczki sera. Obtaczamy w bułce tartej.

  4. Smażymy na oliwie z obu stron.

  5. Kładziemy na talerz i jak najszybciej układamy na każdym cienki plasterek gorgonzoli, tak aby lekko roztopił się pod wpływem ciepła.

  6. Możemy podawać z ziemniakami, lub ryżem.

  7. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (5)

taura 29 maja 2011
pycha
Joasia2 29 maja 2011
Każdy przepis z gorgonzolą lub innym śmierdziuszkiem jest super, a tu jeszcze połączenie z rybką:) Do... Czytaj całość »
Każdy przepis z gorgonzolą lub innym śmierdziuszkiem jest super, a tu jeszcze połączenie z rybką:) Do ulubionych, do wypróbowania
madziak 29 maja 2011
Taki sznyclek z młodymi ziemniaczkami - ech ale mi smaka narobiłaś :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 30 dag zmielonego pstrąga
  • duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • Bułka tarta
  • oliwa z oliwek
  • kilka plasterków sera gorgonzola
  • bułka
  • sól i pieprz
Składniki