Sznycle z Piersi Kurczaka

Sznycle z Piersi Kurczaka
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: malta14
Szybko do zrobienia i bardzo smaczne.

Składniki

  • filetów z piersi kurczaka, 6 szt.
  • pieczarek, 400 gr.
  • paczka toaster ser, 1
  • jajka, 2 szt.
  • tarta bułka
  • czosnek ( w proszku )
  • duże łyżki oleju, 3
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Przygotowanie

  1. ► Filety okroić, rozbić przez folię, posolić, popieprzyć, posypać czosnkiem ( w proszku ) obtoczyć w rozkłuconym jajku i bułce tartej. ► Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w plastry i przysmażyć na patelni. ► Na patelni podsmażamy filety na złoty kolor. Blachę w piekarniku wykładamy papierem do pieczenia na którym kładziemy podsmażone filety. Na każdy filet kładziemy porcję usmażonych pieczarek i plaster toaster sera. ► Wkładamy do podgrzanego piekarnika na około 20 minut 180C / Termoobieg / aż się ser stopi.

Komentarze do przepisu (3)

Konto usunięte 26 kwietnia 2011
Apetyczne!
basia1203 27 kwietnia 2011
Pan sam takie cuda robi?
malta14 27 kwietnia 2011
Basiu po pierwsze nie pan tylko Janek ... a tak sam gotuje wszystkie moje dania ha ha . Pozdrawiam
Składniki
  • filetów z piersi kurczaka, 6 szt.
  • pieczarek, 400 gr.
  • paczka toaster ser, 1
  • jajka, 2 szt.
  • tarta bułka
  • czosnek ( w proszku )
  • duże łyżki oleju, 3
  • Przyprawy: Sól / Pieprz
Składniki