Sznycle z indyka w porach

Sznycle z indyka w porach
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: PogoOla
Pyszne danie obiadowe. Pasuje do ryżu, każdej kaszy i ziemniaków.

Składniki

  • Sznycle z indyka okolo 600g
  • Biała część pora (1 dużego lub 2 małych)
  • Marchew ( 1 duża lub 2 małe)
  • Koperek
  • Mąska pszenna, masło, oliwa, sól, pieprz
  • Bulion (drobiowy lub warzywny) 1 szklanka

Przygotowanie

  1. Sznycle (okolo 1 cm każdy) posolic, popiepszyć, obtoczyć z mące i obsmażyć na oliwie z każdej strony.
    Zdjąć z patelni

  2. Na patelnię po sznyclach wrzucić łyżkę masła, posiekaną biąłę część pora oraz marchewkę startą na grubych oczkach.

  3. Po podsmażeniu warzyw włożyć na patelnię sznycle i zalać bulionem.
    Dusić około 15 minut -- w połowie czasu przewracając mięso.

    Podawać posypane świeżym koperkiem

    Smacznego <3

Komentarze do przepisu (3)

Kasia-Sugalska 03 grudnia 2020
Danie wyszło pyszne, choć po lekkich modyfikacjach. Bardzo dziękuję :) Część pora zastąpiłam cebulą,... Czytaj całość »
Danie wyszło pyszne, choć po lekkich modyfikacjach. Bardzo dziękuję :) Część pora zastąpiłam cebulą, zapomniałam dodać koperku i podałam z kluskami śląskimi. Mega pyszne <3
PogoOla 03 grudnia 2020
kluski ślaskie poprawiaja kazde danie :)
Ela-Drycka 07 stycznia
A ja podałam z kopytkami i też wyszło pysznie !!!
Składniki
  • Sznycle z indyka okolo 600g
  • Biała część pora (1 dużego lub 2 małych)
  • Marchew ( 1 duża lub 2 małe)
  • Koperek
  • Mąska pszenna, masło, oliwa, sól, pieprz
  • Bulion (drobiowy lub warzywny) 1 szklanka
Składniki