Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sznycle w sosie z czuszką"
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3269
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2879
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 107
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 38
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3269
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2879
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 107
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 38
Składniki
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć w garnku na rozgrzanym oleju. Cebulę posiekać, zieloną paprykę oraz czuszki oczyścić i pociąć w paseczki. Dodać do boczku, chwilę razem smażyć. Zalać wodą, przykryć i dusić około 15 minut.
Obrać pomidory (po sparzeniu wrzątkiem). Usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w niedużą kostkę i wrzucić do garnka na 5 minut przed końcem duszenia.
Doprawić solą, pieprzem i papryką mieloną. Zdjąć z ognia i trzymać pod przykryciem.
Mięso obtoczyć w mące wymieszanej z solą i białym pieprzem. Kotlety smażyć na rozgrzanej margarynie z dwóch stron do uzyskania jasnobrązowego koloru.
Usmażone mięso skropić sokiem z cytryny. Podawać z pikantnym sosem.Źródło: Twoje Imperium