Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sznycle wieprzowe polane łagodnym sosem miodowym ubarwią nasz niedzielny obiad.
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 1418
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 1418
Składniki
1. Cebule obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. 2. Marchew oraz selera obrać, umyć, pokroić w plastry i ugotować w osolonej wodzie. 3. Naczynka żaroodporne wysmarować masłem i posypać bułką tartą. 4. Ugotowane warzywa zblendowac na puree. 5. Przelać puree do naczyń. Piec przez 40 minut w temperaturze 200°C na góra-dół. 6. Sznycle smażyć na oleju z dwóch stron po kilka minut. Zdjąć kotlety z patelni. 7. Do oleju na patelnię dodać sok z cytryny, miód, wodę. Gdy sos będzie zbyt rzadki, rozprowadzić go mąką z wodą. Smacznego! :)