Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sznycle pod pierzynką"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 70
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 70
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Składniki
<strong>Katarzyna Cukier z Domaszna</strong>
Schab myję, wycieram, kroję na 5 plasterków. Kolejno wkładam je między dwie warstwy folii spożywczej i rozbijam tłuczkiem. Potem usuwam folię, a mięso posypuję solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewam małe porcje oleju. Wkładam kotlety, obsmażam je na rumiano z obu stron. Następnie przekładam na blachę przykrytą pergaminem albo do żaroodpornej formy.
Jarmuż dokładnie myję, dobrze osuszam ściereczką. Ścinam twarde nerwy, liście siekam. Cebulę obieram, kroję w kosteczkę. Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju, wrzucam cebulę, smażę ją na szklisto. Dokładam czosnek przeciśnięty przez praskę, a potem jarmuż. Smażę razem kilka minut. Podlewam odrobiną wody. Przykrywam patelnię i duszę jarmuż 10-15 minut na małym płomieniu.
Uduszony jarmuż rozkładam na kotletach. Posypuję tartym żółtym serem i papryką. Zapiekam ok. 15 minut w temp. 200oC.Źródło: Naj