Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sznycle pod gorgonzolą"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1130
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 617
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 168
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 243
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1130
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 617
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 168
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 243
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 30 minut
Brokuły podzielić na różyczki. Włożyć do posolonej wody, gotować 8 minut, odsączyć. Sznycle lekko rozbić. Na patelni rozgrzać olej. Włożyć sznycle, smażyć je po 3 minuty z każdej strony. Oprószyć solą i pieprzem. Zdjąć z patelni.
Na patelnię wlać śmietanę oraz mleko. Dodać gorgonzolę i, mieszając, podgrzewać, aż ser się rozpuści. Sos zagęścić zasmażką błyskawiczną. Przyprawić solą i pierzem.
Sznycle i brokuły ułożyć w żaroodpornej formie. Polać sosem serowym. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200oC. Piec 10 minut. Zapiekankę podawać z wiejskim chlebem.Źródło: Życie na gorąco