Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój na połówki. Każdą lekko rozbij, oprósz solą i pieprzem. Chipsy włóż do grubszej torebki i wałkuj, aż sią drobno pokruszą.
Mięso zapanieruj najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku a na koniec w pokruszonych chipsach. Porcjami usmaż na oleju z obu stron na złoty kolor.
Ponakłuwaj strączki chili i usmaż razem ze sznycelkami. Wydrąż miąższ z awokado.Rozdrobnij widelcem, dodając sok z cytryny oraz roztarty czosnek. Dopraw solą i pieprzem.
Sznycle podawaj na sałacie z dipem awokado.Źródło: Telemax