Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki marynowaniu przez noc mięsa drobiowego w naturalnym jogurcie po usmażeniu sznycle są kruche i soczyste. Dzięki nacięciom po usmażeniu sznycle są niezwykle chrupiące.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 673
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 138
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 117
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 673
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 138
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 117
Składniki
Piersi kroimy w plastry, lekko rozbijamy, nacinamy w kilku miejscach przez środek na wylot. Zalewamy jogurtem. Każdy plaster powinien być dokładnie poryty. Talerz z mięsem owijamy folią spożywczą. Odstawiamy na noc do lodówki. Z mięsa zdejmujemy nadmiar jogurtu. Posypujemy solą, pieprzem. Panierujemy w semolinie, rozmąconym jajku i panko. Smażymy z obu stron na rumiany kolor. Sznycle podajemy z półplasterkami cytryny włożonymi w nacięcia.