Sznycle

Sznycle
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Ewa_Gotuje
Wołowe sznycle. Przepis pochodzi z 408. odcinka programu "Ewa Gotuje".

Składniki

  • 800 g mielonej wołowiny
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • ½ łyżeczki tymianku
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta do obtoczenia
  • masło lub smalec do smażenia

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zrumienić na mocno rozgrzanym maśle. Przełożyć do mięsa. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Przyprawić tymiankiem, solą oraz pieprzem. Wyrobić.

  2. Uformować zgrabne kotleciki. Obtoczyć w bułce tartej. Tępą stroną noża zrobić kratkę. Usmażyć z obu stron. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu.

Składniki
  • 800 g mielonej wołowiny
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • ½ łyżeczki tymianku
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta do obtoczenia
  • masło lub smalec do smażenia
Składniki