Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sznycelki w jarzynce"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22638
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 125
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 341
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 265
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22638
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 125
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 341
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 265
Składniki
Kotlety umyj, osusz, posyp solą, pieprzem oraz ziołami. Odstaw na bok. Warzywa, w zależności od rodzaju, oczyść, obierz, opłucz. Cebulę i czosnek grubo posiekaj, fasolkę oraz ziemniaki potnij na kawałeczki, a marchewki – w cienkie plasterki.
Na dużej patelni rozgrzej olej, smaż na nim kotlety po ok. 3 minuty z każdej strony. Zdejmij. Na tym samym tłuszczu zeszklij czosnek i cebulę. Dołóż marchewkę, fasolkę i ziemniaki. Podlej bulionem. Dodaj sól, pieprz i zioła do smaku. Duś ok. 15 minut na mały płomieniu. Kiedy warzywa będą już miękkie, do jarzynki dodaj kotlety. Mocno razem podgrzej i od razu podawaj.Źródło: Naj