Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sznycelki duszone w kapuście"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Składniki
• Mięso wymieszaj, przypraw solą, pieprzem, czosnkiem, papryką, dodaj startą cebulę, ubij jajko, dodaj bułkę tartą i jeszcze raz mieszaj. Formuj sznycle o podłużnym kształcie, obsyp je z obu stron papryką i cukrem.
Przygotowuj kapustę: wymieszaj ją z utartą marchewką, jabłkiem, dodaj kminek, sól, pieprz, cukier. Kotlety kładź na rozgrzany olej z odrobiną masła. Rumień z obu stron, obłóż kapustą, przykryj i duś na małym ogniu przez 40 minut. Podawaj z ziemniakami.Źródło: Dobry Tydzień