Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Babci Stefci na smaczne sznycle wieprzowe.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Wykonanie: Bułkę namoczyć w mleku, dobrze odcisnąć, wbić jajko, dodać olej i wymieszać dokładnie z mięsem, wsypać wszystkie przyprawy, dodać ostudzoną przyrumienioną na maśle cebulkę oraz pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Dobrze wyrobić mięsną masę, formować na dłoni zgrabne sznycle, panierować w bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron na małym ogniu tak aby papryka zmiękła na złoty kolor. SMACZNEGO.