sznycel wolowy w porach

sznycel wolowy w porach
> 1-2 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: hubcio
latwe i malo pracochlonne danie

Składniki

  • sznycel wolowy, 4 sztuki
  • por, 1duzy
  • oliwa z oliwek, 1/2szklanki
  • sol,pieprz,cynamon.pimenton,, szczypta kazdego
  • SOS TERIYAKI, 1 lyzka
  • pasta wasabi, 1lyzeczka

Przygotowanie

  1. Sznycel wolowy kroimy w paski,przyprawiamy i odstawiamy na dwie godziny w lodowce.Dadajemy mieso do rozgrzanej oliwy i dusimy do miekkosci,pod koniec dolewamy sos teriyaki oraz paste wasabi.Pora kroimy w slupki i blanszujemy.Mieso ukladamy na porze,dekorujemy grzybami mun.

Komentarze do przepisu (8)

Konto usunięte 21 stycznia 2010
fajny przepis tylko skąd zdobyć oryginalną pastę wasabi, u nas w sprzedaży to tylko podróbka imitująca... Czytaj całość »
fajny przepis tylko skąd zdobyć oryginalną pastę wasabi, u nas w sprzedaży to tylko podróbka imitująca przwdziwe wasabi (mieszanka chrzanu, gorczycy,zielonego barwnika i przypraw)a do Japonii trochę daleko, nie wiem czy mozna też zdobyć pimenton (powstałą z hiszpańskiej wędzonej papryki,) napisz czy te podróby nie zaszkodza tak oryginalnemu przepisowi? A może wiesz gdzie oryginalne zdobyć w Polsce?
irma 21 stycznia 2010
No właśnie, mam ten sam dylemat co Bożena58. Czekamy na odpowiedź.
RENIA730 21 stycznia 2010
Fantastyczne - proste i nowy smak. Dołączam się do chóru pytającego o przyprawy, które są kluczem potrway.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • sznycel wolowy, 4 sztuki
  • por, 1duzy
  • oliwa z oliwek, 1/2szklanki
  • sol,pieprz,cynamon.pimenton,, szczypta kazdego
  • SOS TERIYAKI, 1 lyzka
  • pasta wasabi, 1lyzeczka
Składniki