Sznycel wiedeński

Sznycel wiedeński
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
:)

Składniki

  • 4 kotlety cielęce
  • mąka
  • bułka tarta
  • 2 jajka
  • smalec
  • sól ,pieprz

Przygotowanie

  1. Kotlety opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Położyć na desce ,delikatnie rozbić mięso (jak najcieniej). Każdy kotlet oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w mące ,następnie w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym smalcu na rumiano (ok. 3-4 min z każdej strony).

Komentarze do przepisu (11)

kstr54 16 stycznia 2014
mmm! pycha i do tego duuuzo surowki obojetnie jakiej
figg 16 stycznia 2014
No i proste przyprawy a ile smaku a do tego twoja surówka z ogórka:-))
Ewaaa 16 stycznia 2014
pycha, żeby tylko cielęcinka tańsza była :(
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 4 kotlety cielęce
  • mąka
  • bułka tarta
  • 2 jajka
  • smalec
  • sól ,pieprz
Składniki