Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia gruzińska. Krótki pobyt w tym pięknym, pełnym kontrastów kraju nie upoważnia do określenia znawcy tej kuchni, ale polecam. To jedno z dań, które zagoszczą w naszej kuchni. W towarzystwie zmrożonej czaczy (gruzińskia domowa wódka) smakuje rewelacyjnie
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1191
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 122
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 148
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1191
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 122
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 148
Składniki
Kurczaka umyłem, osuszyłem, spłaszczyłem. Natarłem solą i obsmażyłem z obu stron na klarowanym maśle. Usmażonego kurczaka wyjąłem i podzieliłem na porcje. Na tej samej patelni lekko zrumieniłem roztarty z masłem czosnek, rozrobiłem bulionem, doprawiłem solą do smaku. Włożyłem pokrojonego kurczaka, dusiłem około 15 minut.