Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szerokie wstążki z ragout z kaczki"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 37
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 119
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 116
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 37
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 119
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 116
Składniki
4 porcje • : 30 min • gotowanie: 150 min • 740 kcal/porcja • 7,50 zł/porcja
Zmiksuj nasiona kuminu i pistacje.
W głębokim rondlu obsmaż na oliwie piersi kaczki (6-8 minut), obracając tylko raz. Odłóż mięso na bok. Na tym samym tłuszczu podsmaż seler, cebulę, marchewkę (6-8 minut), mieszając od czasu do czasu.
Wsyp pistacje i kumin, wymieszaj. Dodaj ponownie kaczkę. Wlej wino, zagotuj. Dodaj bulion i pomidory. Zmniejsz ogień, duś ok. 2 godzin.
Wyjmij mięso z sosu, ostudź i porwij na kawałki. Wrzuć z powrotem do sosu, podgrzej.
Ugotuj makaron w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją producenta. Odcedź, po czym dodaj do ragout i wymieszaj.Źródło: Olivia