Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szczupak faszerowany"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 70
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 650
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 69
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 86
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 70
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 650
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 69
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 86
Składniki
5-6 porcji25 min ok. 60 min
<strong>Agata Skiba z Łabędziowa</strong>
Szczupaka myję, nacieram ze wszystkich stron pieprzem cytrynowym, zwykłą solą oraz ziołową przyprawą do ryb.
Mintaja mielę. Marchewkę obieram, drobno ścieram. Obraną cebulę, pora oraz natkę siekam. Przygotowane mieszam w miseczce z bułką tartą oraz kaszką. Dolewam sok z cytryny. Wbijam jajko. Masę przyprawiam do smaku solą i pieprzem. Wyrabiam.
Przygotowaną masę nakładam do szczupaka. Spinam go wykałaczkami, układam w żaroodpornym naczyniu. Posypuję gruboziarnistą solą. Piekę godzinę w 180°C. W czasie pieczenia polewam śmietaną.Źródło: Naj