Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szczawiowe omlety"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 181
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 181
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Składniki
Jajka wbij do miseczki, rozkłóć widelcem, dopraw solą oraz pieprzem. Szczaw umyj, oderwij łodyżki. Listki zwijaj w rulony i krój w cienkie paseczki. Podsmaż na rozgrzanym maśle, aż zmięknie.
Przesmażony i lekko przestudzony szczaw przełóż do miski z jajkami. Dodaj starty żółty ser (np. gouda, edamski), wymieszaj.
Patelnię posmaruj cienko olejem. Kolejno usmaż 4 cienkie omlety. Po zdjęciu z patelni każdy omlet przekrój na pół, zroluj i owiń plasterkiem wędzonego boczku.
czas 30 min; porcja – 240 kcal, cena 1 złŹródło: Świat kobiety