Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szczawiowa ze śmietaną"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 39
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 39
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w kostkę. Ugotuj na półtwardo w posolonej wodzie, odcedź i dobrze osącz. Szczaw oczyść, opłucz, grubo posiekaj.
Zagotuj bulion, dodaj do niego szczaw. Poczekaj, aż zupa zawrze, zmniejsz płomień i gotuj 5 minut. Przypraw solą i pieprzem. Zagęść mąką wymieszaną z wodą.
Jajka gotuj ok. 10 minut w posolonej wodzie. Do zupy wlej śmietanę i podgrzewaj jeszcze 10 minut. Cebulę obierz, posiekaj.
Na patelni rozgrzej masło, podsmaż na nim cebulę. Dodaj ziemniaki. Mieszając, zrumień je ze wszystkich stron.
Zupę rozlej do talerzy. Do każdej porcji włóż ziemniaki oraz pokrojone jajko. Gotowe danie udekoruj ziołami.Źródło: Tina