Szaszłykowe cypiski

Szaszłykowe cypiski
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Nietypowe, zaskakujące szaszłyki mogą być hitem na imprezach.

Składniki

  • 3 połówki fileta z kurczaka
  • Sól
  • Przyprawa do kurczaka
  • 1 kulka mozzarelli
  • ½ papryki czerwonej
  • 2 ogórki konserwowe
  • Bułka tarta do panierki
  • Mąka pszenna do obtoczenia
  • •2 jajka

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry, delikatnie rozbijamy i doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka.
    2. Na każdym plasterku układamy wzdłuż mięsa pasek mozzarelli, pasek papryki oraz ogórka.

  2. 3. Zwijamy każdy kawałek mięsa w roladkę, układamy poziomo, ciasno koło siebie i wbijamy pionowo 4 wykałaczki do szaszłyków.

  3. 4. Następnie kroimy na cztery pionowo części.

  4. 5. Panierujemy w mące, w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej.
    6. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C.

  5. 7. Podajemy z ulubionym sosem.
    8. Smacznego.

Komentarze do przepisu (10)

Facet_w_kuchni 17 września
Pomysłowe :)
Jagodzianka17 17 września
Bardzo pomysłowe
KORAL 17 września
Ależ smakowicie to wygląda :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 3 połówki fileta z kurczaka
  • Sól
  • Przyprawa do kurczaka
  • 1 kulka mozzarelli
  • ½ papryki czerwonej
  • 2 ogórki konserwowe
  • Bułka tarta do panierki
  • Mąka pszenna do obtoczenia
  • •2 jajka
Składniki