Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyki ze szczupaka"
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 74
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 200
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 105
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 74
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 200
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 105
Składniki
Filet z ryby oczyść, opłucz starannie pod bieżącą wodą, ułóż na desce. Pokrój w kostkę, skrop sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny. Strąki papryki opłucz, osusz, przekrój na połówki. Usuń nasiona, miąższ pokrój na kawałki.
Umyty kabaczek lub patison pokrój w półplasterki, usuwając przy tym gniazda nasienne Patyki do szaszłyków namocz w wodzie. Kolejno nadziewaj na nie cząstki warzyw i kawałki ryby. Całość skrop oliwą, oprósz solą i pieprzem. Piecz około 30 min w temp. 180 st.
czas ok. 45 min; porcja – 230 kcal, cena 2,80 złŹródło: Świat kobiety