Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyki z warzywami"
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 351
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1289
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14740
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 351
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1289
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14740
Składniki
• na 4 porcje •: 25 min (plus czas marynowania mięsa) •Porcja: 325 kcal •Cena porcji: ok. 3 zł
Mięso opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Włóż do miski. Mięso posyp vegetą, pieprzem i suszonymi ziołami. Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z 4 łyżkami oleju. Takim sosem polej mięso. Dokładnie wymieszaj. Przykryj je folią spożywczą i włóż do lodówki na ok. 2 godziny.
Warzywa umyj, osusz. Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami, strąki pokrój w kostkę. Z cukinii odetnij końce, miąższ pokrój w plasterki. Zamarynowane mięso nabij na przemian z cukinią i papryką na patyczki do szaszłyków (jeśli są drewniane, namocz je wcześniej w wodzie). Oprósz solą i pieprzem. Posmaruj resztą oleju. Smaż na rozgrzanej patelni ok. 10 minut. Szaszłyki obracaj, aby zrumieniły się ze wszystkich stron.Źródło: Naj