Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowe, kolorowe szaszłyki do przygotowania w piekarniku i na grillu. Najbardziej lubimy grillować właśnie polędwiczki wieprzowe, bo kurczak jest zbyt delikatny, łopatka/szynka z kolei za twarda.
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 421
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 148
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22781
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 151
Polecam.
Odsłon: 5326
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 421
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 148
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22781
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 151
Polecam.
Odsłon: 5326
Składniki
Polędwiczki myjemy, oczyszczamy z błonek, kroimy na kawałki o szerokości 3cm. Mieszamy je w przyprawach i oleju. Odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 2 godziny. Cebulę obieramy, wraz z cuknią kroimy w plastry. Paprykę kroimy w kawałki.
Na patyki do szaszłyków nadziewamy polędwiczki, cukinię, paprykę i cebulę w dowolnej kolejności.
Całość smarujemy z każdej strony olejem i posypujemy przyprawami.
Szaszłyki grillujemy do zarumienienia.