Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki z pesto"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Filety z dorsza umyj, delikatnie posyp solą i skrop sokiem z cytryny. Odstaw do lodówki na godzinę.
Paprykę pokrój w kostkę, a cukinię i cebulkę w plastry. Nadziej na kilka patyczków rybę z cebulą, a na pozostałe pomidorki z cukinią i papryką.
Ułóż szaszłyki na grillu i upiecz, polewając odrobiną oliwy.
Bazylię wrzuć do blendera, zalej oliwą i zmiksuj. Po chwili dorzuć ząbki czosnku, orzeszki ziemne i dosyp tarty parmezan oraz szczyptę soli. Ponownie całość zmiksuj.
Gotowe pesto nałóż do miseczek i podawaj do szaszłyków.
Czas: 40 min. 1 porcja = 270 kcal.Źródło: Kurier TV