Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki z papryką na ostro"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błon, osuszyć ręcznikiem papierowym. Ostrym nożem pokroić w kostkę o boku 2 cm. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kwadraty o boku 2 cm. Cebule obrać, opłukać, pokroić w ósemki.
Czosnek, imbir i chili drobniutko posiekać, zalać olejem. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Do zalewy włożyć kawałki mięsa i warzyw. Marynować trzy godziny, następnie na szpadki nadziewać na przemian kawałki mięsa, cebuli i papryki.
Piec na gorącym grillu po ok. 10 minut z każdej strony. Gdy się upieką, przełożyć na półmisek, posypać listkami majeranku. Podawać z pieczonymi ziemniakami.
ok. 30 minut + marynowanie.
Jeśli używasz do szaszłyków drewnianych patyczków, namocz je przed nadzianiem mięsa, żeby się nie spaliły w czasie pieczenia.Źródło: Twoje Imperium