Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki z papryką, cebulą i koperkiem"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 603
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 154
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 163
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 121
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 603
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 154
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 163
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 121
Składniki
PORCJE PRZYGOT. ok. 30 min (+ czas marynowania); CENA PORCJI: ok. 5,60 zł
Włóż kurczaka i paprykę do szklanej misy, dodaj sok z cytryny, czosnek, olej, kolendrę, wymieszaj. Nakryj i zostaw na ok. godzinę.
Długie drewniane szpadki szaszłykowe namocz w wodzie przez ok. 10 min, by się nie spaliły.
Rozgrzej grill (lub piekarnik). Nabij kawałki kurczaka, papryki i plastry cebuli na szpadki i piecz przez ok. 15 min, obracając, aż mięso będzie miękkie i przypieczone. Jeśli lubisz, gotowe szaszłyki możesz obficie posypać koperkiem.Źródło: Świat kobiety