Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki z papryką"
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1160
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1160
Składniki
Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić w równą, niedużą kostkę. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, pokroić na równe kwadraty.
Czosnek, imbir i chili oczyścić i drobniutko posiekać, zalać oliwą. Doprawić pieprzem, solą i sokiem z cytryny, wymieszać. Do marynaty włożyć kawałki mięsa i papryki. Marynować 3 godziny lub całą noc.
Na szpadki do szaszłyków nadziewać na przemian kawałki mięsa, papryki i cebuli. Szaszłyki piec na grillu elektrycznym po kilka minut z każdej strony. Gdy się upieką, przełożyć na półmisek.
Do szaszłyków zaserwuj ugotowany na sypko ryż albo pieczone w folii ziemniaki podane z gęstym jogurtem lub twarogiem.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium