Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode ziemniaki pieczone na grillu to świetny dodatek do grillowanych mies. Smakują wybornie z musztardowym sosem. Mogą być również pieczone w piekarniku. Miłego grillowania.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22472
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 92
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22472
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 92
Składniki
Ziemniaki umyć i obgotować przez 10 minut w osolonej wodzie. Cebule pokroić w ćwiartki. Ziemniaki i kawałki cebuli nadziać naprzemiennie na patyczki do szaszłyków. Nadziane ziemniaki i cebule posmarować oliwa i posolić. Ziemniaki grillować do miękkości i do chrupiącej skorki.
Zrobić sos musztardowy: do blendera wrzucić czosnek, sok z cytryny oraz żółtko. Chwile zblendowac. Następnie małym strumyczkiem, cały czas blendujac dodawać oliwę. Zblendowane na gesty majonez składniki przełożyć do osobnej miski. Dodać do niego musztardę, sól i pieprz i dobrze wymieszać. Gotowe ziemniaki podawać z grillowanym mięsem i przygotowanym sosem. Smacznego!