Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki z młodych ziemniaków"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 498
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10554
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 498
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10554
Składniki
Ziemniaki szorujemy szczoteczką, nie obieramy. Na 5-7 minut wrzucamy do osolonej, gotującej się wody. Odcedzamy i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.
Małe pomidory (można dodać także cebulę białą albo czerwoną, paprykę czerwoną, żółtą itp.) myjemy, osuszamy.
Warzywa nabijamy na przemian na patyczki do szaszłyków. Smarujemy oliwą lub olejem wymieszanym z solą, pieprzem czarnym, pieprzem cayenne i szczyptą tymianku. Grillujemy, często obracając. Posypujemy świeżymy ziołami, podajemy.
Czas przygotowania 20 minut. Cena jednej porcji około 1,80 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 83 kcal Białko 11 g/Tłuszcz 6 g/Węglowodany 14 g
Do ziemniaków pasuje sos koperkowy.Źródło: Rewia