Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki z kwiatami z papryki"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 20
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 536
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10554
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 20
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 536
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10554
Składniki
Piersi kurczaka umyj, pokrój w kostkę i włóż do miski. Skrop sosem sojowym i dopraw przyprawą do drobiu.
Całość dokładnie wymieszaj i odstaw na godzinę, aby mięso przeszło aromatem przypraw.
Papryczki chili umyj, a na ich czubkach natnij krzyż ostrym nożem. Wstaw je do zimnej wody, aby otworzyły się jak kwiaty.
Na patelni rozgrzej olej i przyrumień na nim doprawione mięso z kurczaka. Umyj żółtą paprykę i pomidorki. Pokrój paprykę w kwadraciki, a pomidorki przekrój na pół.
Oczyść szczypior z dymki i zwiąż w supełek. Na nawilżone igły naprzemiennie nakłuwaj kawałki podsmażonego mięsa, papryki i pomidorków, a także kwiaty z papryczek chili i szczypiorek.
Szaszłyki podsmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju i podawaj.Źródło: Na żywo