Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki z kurczakiem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 47
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 47
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na łyżce oleju. Dodaj bulion i masło orzechowe, zagotuj.
Sos przypraw solą i pieprzem. Wystudź. Mięso opłucz, osusz.
Filety pokrój w paseczki. Papryki rozetnij, pokrój na kawałeczki. Paski mięsa oraz kawałeczki papryki nabij na długie wykałaczki. Uformuj falbanki.
Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z 3 ły żkami oleju i sokiem z cytryny. Skrop szaszłyki.
Smaż je ok. 10 minut na reszcie oleju. Podaj z sosem.Źródło: Naj