Szaszłyki z kurczaka z brukselką

Szaszłyki z kurczaka z brukselką
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Delikatne, soczyste i wyjątkowo smaczne. Przygotowane w ten sposób, zaskoczą twoich bliskich. Szaszłyki tak przygotowane można również upiec na grillu i podać z ulubionym sosem.

Składniki

  • 2 podwójne filety z kurczaka
  • ½ kg brukselek
  • 2 łyżki przyprawy do kurczaka
  • Sól

Przygotowanie

  1. 1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w cienkie podłużne paski. Doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą. Brukselkę należy oczyścić, umyć i przesuszyć.

  2. 2. Mięso nadziewamy na patyczki do szaszłyków na przemian z brukselką.
    3. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 25 minut w 180°C.

  3. 4. Gotowe.
    5. Smacznego.

Komentarze do przepisu (3)

Nevermore 15 czerwca
Biorę, wiesz że moje smaki ;) 10+ :D
KulinarnaChwila 16 czerwca
wszystko hmmmmm?
Nevermore 16 czerwca
No nie, trochę Ci zawsze zostawiam ;p
Składniki
  • 2 podwójne filety z kurczaka
  • ½ kg brukselek
  • 2 łyżki przyprawy do kurczaka
  • Sól
Składniki