Szaszłyki z kurczaka

Szaszłyki z kurczaka
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Pora na sezon grilowy!

Składniki

Przygotowanie

  1. Podudzia obrałam ze skóry i i wyjęłam kości. Każde pokroiłam na 4 kawałki. Oprószyłam je solą, pieprzem i chili i skropiłam olejem.
    Pomidory, cebulę i paprykę pokroiłam w grubsza kostkę i nadziałam z mięsem na szpadki naprzemiennie.

    Grilowałam szaszłyki najpierw w oddaleniu od żaru a potem mocniej je przyrumieniłam. Mięso będzie soczyste a czerwona cebula słodkawa.

    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (18)

Nevermore 24 kwietnia 2019
O tak, sezon grilowy rozpoczęty :D
Pyszne jedzonko, u nas to pozycja obowiązkowa, oczywiście obok wszelakich ryb ;)
bryssska 25 kwietnia 2019
Ja uwielbiam, już nie mogę się doczekać grilla u mnie ;-D
kucharka-amatorka 25 kwietnia 2019
Oj, prawda, prawda już w najbliższą sobotę grillujemy.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki