Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyki z indyka z nutką kolendry i sosem kiwi"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3457
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 796
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3457
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 796
Składniki
Filet z indyka opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Mięso przełóż do miseczki. Oliwę wymieszaj z czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz keczupem, musztardą i octem balsamicznym. Dodaj kolendrę, tymianek i utłuczone ziele angielskie. Mięso polej marynatą.
Przykryj i włóż do lodówki na 4 godziny. W tym czasie boczek pokrój w plasterki, a potem na kawałeczki. Paprykę osącz z zalewy, pokrój w grubą kostkę.
Cebulę obierz, zeszklij na łyżce oleju, oprósz curry. Zasmaż. Kiwi obierz, potnij na kawałki. Dodaj do cebuli, smaż razem chwilę. Dołóż konfiturę. Połowę sosu zmiksuj. Obie części sosu wymieszaj. Przypraw solą oraz pieprzem cytrynowym.
Zamarynowane kawałki mięsa ponabijaj na długie patyczki na przemian z boczkiem oraz papryką. Szaszłyki posyp solą i pieprzem. Smaż 10 minut na 3 łyżkach oleju. Podawaj z sosem kiwi.Źródło: Naj