Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyki z grilla"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 49
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 33
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 49
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 33
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Składniki
Wątróbki oczyść z błon, przekrój na pół. Opłucz w zimnej wodzie, osącz na papierowym ręczniku. Osuszone wątróbki posyp przyprawą do wątróbek oraz szczyptą pieprzu.
Boczek pokrój w plastry, potem w dużą kostkę (3 x 3 cm), posyp wegetą, papryką, pieprzem, przyprawą do grilla. Cebulę obierz, pokrój w krążki, lekko posól.
Na patyczki nabijaj na przemian mięso, boczek, cebulę. Opie kaj je na grillu około 30 minut tak, aby z obu stron były miękkie.
Już na talerzu szaszłyki można lekko oprószyć solą. Podawaj na talerzu wyłożonym liśćmi sałaty, udekoruj pomidorami.
<strong>Przepis przysłała Maria Koper z Koronowa.</strong>Źródło: Bella Relaks